Foråret 2017 har været en forårssæson som kan betegnes for godkendt – eller “mere end godkendt” – ihvertfald når talentchefen skal gøre status over den forgangne sæson.

Ungdoms basen i Løgumkloster

I FC Sydvest 05’s ungdomsafdeling har vi haft svært ved at tiltrække og ikke mindst fastholde de fodboldspillere vi har i vores system. Netop derfor, ville vi skabe en base, hvor ungdomsholdene skulle træne samme sted, således at spillerne fik et indgående kendskab til området, banerne de spillede på – men vigtigst af alt: hinanden. “Jeg skal være den første til at sige, at det ikke just var positive tilkendegivelser jeg blev mødt med i starten, specielt ikke fra de spillere som det involverede. Men, jeg kan nu konstatere at alle U17 spillere kender alle U19 spillerne, og når vi træner sammen, eller spiller 11 mod 11 til træning, er der ingen sure miner” siger talentchef Jan Niño Jørgensen.

Setuppet i Løgumkloster har skabt et sammenhold mellem U17 og U19, et sammenhold som har været rigtigt godt, specielt da de to hold gør meget brug af hinanden – under træning og til kamp, hvor enkelte U19 spillere hjælper U17 – og hvor enkelte U17 spillere har hjulpet U19 holdet. U16 har i forårssæsonen trænet i Tønder, hvilket ikke altid har været hensigtsmæssigt, men nødvendigt for at træningen kunne afvikles.

Resultaterne

Resultaterne på ungdomsholdene i FC Sydvest har overordnet vist styrke. U16 sluttede på en 5. plads – 10 point fra nedrykning, men kun 5 point fra 2. pladsen. U19 sluttede som 2’er i deres pulje efter Oure og U17 vandt deres pulje med 1 kamp i banken.

Fra næste sæson skal U19 spille i “Drenge liga 1” som er DBU Jyllands højeste række. Klubben har søgt om at spille med i rækken, og på baggrund af de resultater som spillerne i klubben har vist, er klubben altså blevet tildelt en plads i den højeste lokalrække.

Trænere i sæsonen 2017/18

Som livet går videre, kommer der trænere til, mens andre forlader os. I forbindelse med sæsonafslutningen, stopper Jonas Hansen som var cheftræner på U17, da han skal til Sønderjyske og være assistent på klubbens U16 hold. Samtidigt stopper U19 træner Jan Niño Jørgensen som træner for U19.

Den nye konstellation for ungdomsholdene forventes offentliggjort indenfor kort tid. Kun få ting spiller ind, før vi endeligt kan fortælle hvem der skal stå i spidsen for vores ungdomshold i den kommende sæson.

Spillertilgang

I den forgange forårssæson har vi fået tilgang af flere spillere udefra – og en så langt fra som Bornholm. Disse spillere er med til at hæve niveauet blandt de spillere der allerede er i FC Sydvest, hvilket kun er med til at gøre os endnu bedre.

Lokal støtte

Jeg vil gerne benytte muligheden for at takke Kloster Bageriet for at hjælpe med brød til hjemmekampene, Højer Pølser med at levere pølser samt Flemming Andersen, for hans altid gode og helt perfekte billeder.

 

Med håbet om at alle har haft en rigtig god sæson, og at både spillere, forældre, dommere og andre fodboldinteresserede som har fulgt os, har været underholdt og haft det sjovt – for det er jo i alt sin enkelthed det som fodbold går ud på.

 

De bedste hilsner

Jan Niño Jørgensen