Opstilling:
Tobias Kalb

Lasse Friedrichsen

Anders B. Thomsen

Adis Skopljak

Rune Vodder

Casper Clausen

Mikkel Weissert

Lukas Rotcher

Morten B. Kalmer

Frederik Pedersen Clausen
Anders Fonnesbæk

 

Bænk:

Tobias Mathiesen

Mukhtar Ibrahimi

 

Sidste kamp mod Esbjerg IF 92 vandt FC Sydvest med hele 7-0. Derfor kunne man frygte at drengene til dagens opgave ville gå ind til kampen med en mindre oplagt indstilling og attitude. Dette viste sig dog allerede under opvarmningen ikke at holde stik. Det modsatte var i stedet tilfældet.
Det viste sig også fra start i kampen og der gik kun 4 min. Før FC Sydvest kunne bringe sig i front med 1-0 på et langskud sparket ind af Casper Clausen. Herfra sad FC Sydvest på resten af kampen. Sydvest dikterede slagets gang ved både omgangen med bolden og i presspillet. Og netop presspillet resulterede i 2-0. Igen var det Casper Clausen med scoringen som var et resultat af et genpres på egen halvdel hvorfra der kommer en direkte bold op på Anders Fonnesbæk der spiller Casper fri med keeperen, hvor han sikkert scorer, 18 min. spillet. Det var ikke efter et genpres at der blev skabt chancer. Efter 25 min. Bliver Anders Fonnesbæk spillet fri i dybden af Lukas Rotcher, der efter et tålmodigt opspil med vending af spillet kan få plads til at vende centralt og spille dybt. Anders Fonnesbæk scorer til 3-0, dog på en mindre god målmandspræstation. 3-0 blev også pausescoringen. Efter pausen blev FC Sydvest endnu mere dominerende. Og allerede 5 min. Ind i halvlegen erobrer Mikkel Weissert bolden højt og centralt hvor efter den ellers mindre målfarlige midtbanegeneral scorer på et spark der kunne være blevet sparket af en angriber. Ydermere skulle der kun gå 4 min for at scoringen til 5-0 finder sted. Bolden erobres i venstre side. Målmanden kommer på mellemhånd hvilket bevirker at Morten Kalmer kan sende et indlæg ind i fødderne på Casper Clausen der kan scorer stille og roligt i et tomt mål – hans tredje mål i kampen. Noget tyder på en god tulli-fest. Selvom FC Sydvest nu er foran 5-0, hvilket man kunne tro ville få motivationen til at falde en smule. Dette var dog ikke tilfældet. FC Sydvest fortsatte med at spille det direkte spil og søge målet konstant.
6-0 målet kommer fra et indlæg fra venstresiden hvor Tobias Mathiesen sender en bold over på bagerste hvor Mukhtar kommer på den og header den ind i modsatte hjørne. Det sidste kvarter bliver der ændret lidt på det taktiske fra trænerteamet som følge af den store dominans og mangel på modangreb fra Esbjerg IF 92. Opstillingen slås over i en 3-5-2, hvilket giver en mere åben kamp og også gør at Esbjerg kommer til enkelte optræk til muligheder, men rigtig farligt bliver det aldrig. Modsat er det i den anden ende, hvor Lukas Rotcher efter 67 min driver den centralt og sparker den fladt ind i modsatte målhjørne. 7-0 til FC Sydvest. Selv med en 7-0 føring i de sidste 10 minutter søges Esbjerg målet konstant. Efter 71 min. Kommer Tobias Mathiesen fri i venstre side, hvor et fladt indlæg til modsatte kant udmønter sig i et 8-0 mål. Den modsatte kant blev i de sidste minutter gæstet af en ellers fremmed mand i den offensive i form af Mikkel Weissert. Hans 2. Mål i kampen.
Inden kampen var det aftalt en jubelscene af en anden dimension. Dette krævede dog en scoring fra Morten Kalmer eller Adis Skopljak, hvilket lod vente på sig. Vi skulle helt frem til 73. Min. Før Adis på et hjørnespark kommer højest og scorer på et fint hovedstød. 9-0. Når man fører 9-0 skal alt sættes ind på at få det 10. Mål. Dette blev også jagtet af FC Sydvest. En clearing fra egen forsvarszone giver mulighed for angriberne at udnytte den tvivl der opstår i Esbjerg defensiven. Morten Kalmer løber fra deres forsvar og scorer sikkert til 10-0 alene med keeperen.

Alt i alt en super fin kamp med koncentration hele kampen i gennem.